Huis verkopen en terughuren?

Home / Huis verkopen en terughuren
huis-verkopen-en-terughuren

Wilt u uw eigen huis verkopen zodat u een andere woning terug kan huren? Bij Domium maken wij deze overstap voor u mogelijk! Bij de verkoop van uw woning zult u geld over hebben, waar u een andere woning voor terug kan huren. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw huis te verkopen om er levenslang onder huur te blijven wonen! Wij zorgen ervoor dat u de overwaarde van uw huis kunt verzilveren. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Benut de waarde van uw woning

Bij veel mensen komt het voor dat de rijkdom die ze hebben vastzit in de overwaarde van de woning. In dit geval is je huis verkopen en terughuren een goede optie. De waarde zit namelijk in de woning, waar u van kan profiteren als u dit eruit haalt. Wij bij Domium vinden het belangrijk dat u de waarde van uw woning optimaal kunt benutten.

 

“Voor een woonhuis in verhuurde staat zochten wij een passende oplossing om het opgebouwde vermogen in “de stenen” vrij te maken voor onze stichting. Bij Domium kregen wij direct een concreet voorstel, passend bij de situatie. De huidige bewoner blijft gewoon wonen en merkt geen verschil. De vlotte afhandeling en afspraken welke werden nagekomen geeft ons een goed gevoel over de transactie.”

Stichting Co Schipper Fonds

 

Manieren van verkopen en terughuren

Er zijn diverse manieren van uw woning verkopen en terughuren. Allereerst kunt u ervoor kiezen om uw eigen woning te verkopen en een andere woning terug te huren. U kunt er dit geval voor kiezen om kleiner te wonen, waardoor de huurprijs laag is. Hierdoor kunt u de overwaarde van uw woning nog meer gebruiken. Daarnaast kunt u er bij het huis verkopen en terughuren ook voor kiezen om als het ware uw eigen woning terug te huren, waardoor u levenslang in uw eigen woning kan blijven wonen. Dit wordt ook wel het sale-and-leaseback principe genoemd. Hierbij kan de opkoper ervoor kiezen om een groot deel van de overwaarde van uw huis als lening te geven.

Overwaarde gebruiken

Bij het huis verkopen en terughuren kan het zijn dat u alsnog een flink bedrag overhoudt waar u iets mee kan doen. Ook dan staat Domium voor u klaar! Wij kunnen namelijk het bedrag direct uitkeren of u kunt ervoor kiezen om het in delen te laten storten. Dit bedrag kunt u vervolgens weer gebruiken om andere behoeften te vervullen. Wij helpen u graag bij het verkopen van uw huis en het terughuren van een woning!

Uw huis verkopen en terughuren? Wij maken het mogelijk!

Maak optimaal gebruik van de overwaarde door uw huis te verkopen en een andere woning terug te huren. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u de overwaarde van uw woning naar uw wens in kan zetten. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het verkopen en terughuren van een huis? Neem contact op door te bellen naar 085 9022 093 of door te mailen naar info@domium.nl. Uw huis verkopen en terughuren doet u bij Domium!