Overwaarde huis

Home / Overwaarde huis
Overwaarde huis

Wanneer u inmiddels wat ouder bent, is de kans aanwezig dat u een mooie overwaarde op uw huis heeft opgebouwd. U heeft uw hypotheek grotendeels of zelfs volledig afgelost en geniet van uw welverdiend pensioen. Hoewel, een extraatje op uw rekening zou u helemaal niet slecht uitkomen. Door de overwaarde op uw woning te verzilveren, zou u meer financiële mogelijkheden hebben. Echter, u bent niet van plan uw huis te verkopen en wilt hier eigenlijk het liefst zolang mogelijk blijven wonen. Daar hebben wij iets voor bedacht. Met het unieke concept van Domium haalt u uw vermogen “uit de stenen”, zonder daarvoor te moeten verhuizen! 

 

Wanneer is er sprake van overwaarde?

Eerst nog even kort over het begrip overwaarde, voordat we verder ingaan op de werking van ons concept om de overwaarde uit uw huis te halen. Van overwaarde is sprake wanneer de actuele waarde van uw woning hoger is dan de nog openstaande hypotheek. Wanneer uw hypotheek is afbetaald is dit dus hoe dan ook het geval. Maar ook wanneer de waarde van uw huis met de jaren is toegenomen, u tussentijds extra heeft afgelost of wanneer u uw woning (deels) heeft gekocht met eigen geld, kan er sprake zijn van overwaarde op uw huis.

Om te bepalen of u overwaarde op uw woning heeft kunt u onder meer kijken naar de WOZ-waarde van uw woning en deze vergelijken met de hoogte van de resterende hypotheeksom (indien hiervan sprake is). Voor een meer specifieke inschatting van de waarde van uw huis kunt u bovendien een taxatie laten uitvoeren door een onafhankelijke taxateur. Door deze manier kunt u op unieke wijze genieten van uw overwaarde!

 

De overwaarde uit uw huis halen

Traditioneel gezien zijn er een aantal manieren om de overwaarde uit uw huis te halen en te gebruiken. In veel gevallen komt het erop neer dat u uw huidige woning verkoopt en de overwaarde gebruikt voor het kopen van een goedkoper huis, waardoor de maandlasten dalen. Echter zal u wel moeten verhuizen. Een alternatief hiervoor is kiezen voor een huurwoning. Ook kan het een optie zijn om met uw overwaarde uw hypotheek te verhogen en het vrijgekomen bedrag bijvoorbeeld te gebruiken voor een verbouwing. Logischerwijs nemen daardoor de maandlasten wel toe.

Omdat aan alle bekende mogelijkheden om overwaarde op een huis te verzilveren en opnemen nadelen kleven, in het bijzonder voor senioren die graag thuis willen blijven wonen, hebben wij bij Domium een uniek concept ontwikkeld. We creëren voor u de mogelijkheid om (een deel van) uw overwaarde uit uw huis te halen en in één keer op uw rekening te ontvangen. Tegen betaling van een vast maandbedrag dat u zelf kunt kiezen, kunt u bovendien dit bedrag verhogen. Dit alles maken wij mogelijk met behulp van investeerders, die uw woning zien als veilig beleggingsobject.

 

Overwaarde verzilveren om uw woning toekomstgericht te maken

Het grote voordeel hiervan is dat u de overwaarde op uw woning volledig naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt het bedrag gebruiken als mooie aanvulling op uw AOW en leuke dingen gaan doen tijdens uw pensioen. Maar u kunt het geld ook benutten voor het toekomstgericht maken van uw woning. Mocht u bijvoorbeeld een traplift nodig hebben, beneden een douche en/of slaapkamer willen laten bouwen of een andere aanpassing aan uw woning willen laten doen, dan maakt de overwaarde op uw huis dit mogelijk. Zo kunt u mogelijk tot in de lengte der dagen in uw eigen vertrouwde huis blijven wonen. Wilt u de overwaarde gebruiken om (deels) te schenken aan uw erfgenamen? Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een huis? Ook dit kunt u mogelijk maken door uw overwaarde te laten verzilveren.

 

Advies nodig over het benutten van de overwaarde op uw huis?

Mocht u vragen hebben over onze unieke manier om de overwaarde op uw huis te gebruiken en hiervan optimaal te genieten, dan vertellen wij u hier graag meer over. Neem gerust eens contact op door te bellen naar 085 9022 093 of een e-mail te sturen naar info@domium.nl. Verzilvert u binnenkort ook de overwaarde op uw huis?