Overwaarde gebruiken?

Home / Overwaarde huis / Gebruiken
Overwaarde huis gebruiken

De huizenmarkt schommelt constant, vooral in een land als Nederland waar de vraag naar huizen constant blijft groeien. En meer vraag naar huizen is een factor dat de waarde van uw huis verhoogt. Hierdoor kan er ook overwaarde ontstaan op uw huis. En de overwaarde op uw huis gebruiken of de overwaarde op uw woning gebruiken is altijd een goed idee.

 

Wat is overwaarde?

Overwaarde klinkt misschien als een ingewikkelde term, maar wij zijn hier om het u uit te leggen. In de tijd dat u in uw huis woont, kan de waarde van uw huis stijgen of dalen. Factoren die hier invloed op hebben zijn onder andere de omgeving, huizenmarkt, staat van uw huis en nog veel meer! Is door deze factoren de verkoopprijs van uw woning hoger dan uw resterende hypotheek, dan heeft u overwaarde! En die overwaarde kunt u laten verzilveren bij Domium.

 

“Voor een woonhuis in verhuurde staat zochten wij een passende oplossing om het opgebouwde vermogen in “de stenen” vrij te maken voor onze stichting. Bij Domium kregen wij direct een concreet voorstel, passend bij de situatie. De huidige bewoner blijft gewoon wonen en merkt geen verschil. De vlotte afhandeling en afspraken welke werden nagekomen geeft ons een goed gevoel over de transactie.”

Stichting Co Schipper Fonds

 

 

Hoe kunt u overwaarde gebruiken?

De waarde van uw woning gebruiken of de overwaarde van uw huis gebruiken kan op vele verschillende manieren. Uw huidige woning laten verbouwen of de overwaarde gebruiken voor uw pensioen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

De overwaarde gebruiken voor een verbouwing

Bent u niet van plan om te verhuizen, maar zou u wel wat willen veranderen aan uw huis? Dan kunt u de overwaarde gebruiken om uw verbouwing te financieren. De overwaarde gebruiken voor uw eigen woning is, zeker voor senioren, een interessante optie; op deze manier kunt u bijvoorbeeld de badkamer laten aanpassen. U maakt uw huis toekomstbestendig en kunt zo genieten van de oude dag in uw eigen huis.

 

Uw overwaarde gebruiken voor pensioen

Genieten van het leven! Uiteindelijk is dat waar het om gaat. U kunt de overwaarde van uw huis gebruiken om het leven te vieren. Een weekendje weg met de kleinkinderen, een lange vakantie met het hele gezin: er is door de overwaarde op uw huis ineens veel meer mogelijk.

De waarde van uw woning gebruiken kan op veel verschillende en unieke manieren. Vindt u het allemaal nog een beetje veel en overweldigend? Wij helpen u graag verder om vragen te verhelderen.  U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085 9022 093 of te mailen via ons contactformulier. We hopen gauw van u te horen!