Overwaarde verzilveren

Home / Overwaarde huis / Verzilveren
Overwaarde huis verzilveren

 Wilt u graag de overwaarde op uw woning verzilveren, maar wel gewoon op uw vertrouwde plekje blijven wonen? Wij van Domium bieden u daarbij graag de helpende hand. We helpen u de overwaarde op uw woning uit de stenen te halen met behulp van externe investeerders. Zo geniet u van een welverdiend extraatje bovenop uw pensioen en kunt u de overwaarde op uw woning op een zinvolle manier benutten. We vertellen u hieronder graag meer over hoe ons unieke concept precies werkt. En bent u benieuwd welk deel van de overwaarde u meteen kunt verzilveren? Met onze handige rekentool ontdekt u het binnen enkele seconden!

 

Uw overwaarde op unieke wijze verzilveren

Wellicht herkent u zich in de volgende situatie: uw werkzame leven ligt inmiddels achter u en u wilt nu u met pensioen bent graag van uw oude dag genieten. Maar zo’n pensioen, dat is geen vetpot. Ondertussen woont u in een koophuis waarvan de hypotheek inmiddels voor een groot gedeelte of zelfs geheel is afbetaald. Er rust dus een mooie overwaarde op, die u graag zou willen verzilveren om wat extra’s te besteden te hebben. Er zijn dan in de regel twee opties: een extra hypotheek afsluiten met de woning als onderpand of het huis verkopen en in het vervolg huren. Wij van Domium hebben echter een uniek concept ontwikkeld om overwaarde te verzilveren, waarbij u gewoon in uw eigen huis kunt blijven wonen en in één keer een flink bedrag op uw rekening bijgeschreven kunt krijgen.

Het idee erachter is even eenvoudig als inventief. We brengen namelijk twee behoeften samen. Enerzijds is er uw wens om te genieten van de overwaarde op uw woning en deze te gebruiken om leuke dingen te doen of uw woning bijvoorbeeld te kunnen verbouwen. Anderzijds zijn er vermogende die hun geld graag op defensieve wijze willen beleggen. Voor u verandert er helemaal niets, behalve dat u uw pensioen ineens ziet aangevuld worden met een aanzienlijk bedrag. 

“Voor een woonhuis in verhuurde staat zochten wij een passende oplossing om het opgebouwde vermogen in “de stenen” vrij te maken voor onze stichting. Bij Domium kregen wij direct een concreet voorstel, passend bij de situatie. De huidige bewoner blijft gewoon wonen en merkt geen verschil. De vlotte afhandeling en afspraken welke werden nagekomen geeft ons een goed gevoel over de transactie.”

Stichting Co Schipper Fonds

 

Bepaal zelf de hoogte van uw verzilvering

U bepaalt hierbij zelf welk deel van uw overwaarde u verzilvert. We kijken hierbij naar de waarde van uw woning en koppelen daaraan een bedrag dat u in één keer kunt ontvangen. Via de rekentool op onze homepage kunt u dit eenvoudig zelf bekijken. Tegen betaling van een vast maandbedrag kunt u dit bedrag bovendien verhogen. Stel bijvoorbeeld dat er op uw woning een waarde van 300.000 euro rust. U kunt dan in één keer 180.000 euro ontvangen, zonder dat u dit iets kost. Maar kiest u er bijvoorbeeld voor maandelijks 175 euro te betalen, dan wordt uw verzilvering met 30.000 euro verhoogd tot 210.000 euro.

 

Kies zelf hoe u van uw overwaarde wilt genieten

Er zijn diverse manieren om uw overwaarde te verzilveren. U kunt het natuurlijk ‘gewoon’ zien als een aanvulling op uw pensioen, waarvan u vaker leuke dingen kunt doen. Een weekendje weg, wat vaker uit eten, de kleinkinderen meenemen naar de dierentuin: ineens wordt er meer mogelijk. Maar u kunt uw overwaarde ook herinvesteren in uw woning, om deze toekomstbestendig te maken. Gebruik het geld bijvoorbeeld voor aanpassingen in uw douche of toilet, het plaatsen van een traplift of investeer het in seniorenmeubelen. Zo kunt u door uw overwaarde te verzilveren langer thuis blijven wonen en dat is veel ouderen veel waard.

 

Bel of mail ons voor meer informatie

We hopen u een goed beeld te hebben geschetst van onze mogelijkheden om te genieten van de overwaarde op uw huis. Mocht u vragen hebben of graag meer willen weten, dan staan wij graag voor u klaar. Bel gerust naar 085 9022 093 of stuur een e-mail naar info@domium.nl. Uw overwaarde verzilveren: dat doet u met Domium!